Er dit rejsemål Burundi i det centrale Afrika, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

 

Burundi har en storslået natur, som er præget af et frodigt og bjergrigt landskab. Men det er også et fattigt og overbefolket land, der, ligesom Rwanda, har været stærkt plaget af konflikten mellem de to etniske grupper, hutuer og tutsier, der varede fra 1993 til 2003.

 

Inden afrejse til Burundi anbefales en vaccination mod Hepatitis A, Gul feber, Difteri Stivkrampe samt en malariakonsultation.

 

Skal du opholde dig i Burundi over længere tid, bør du supplere med en vaccination mod Hepatitis B.

 

Er din rejse længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, anbefales det yderligere, at du vaccineres mod Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.

Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Rejsetid: Gr. 1
Alle rejsende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vaccination før rejse
Hepatitis A 2 uger
Malariakonsultation inkl. recept IR
Difteri-Stivkrampe 1 uge
Gul feber 10 dage
Hepatitis B -- 6 uger
Rabies (Hundegalskab) --- 3 uger
Tyfus --- 10 dage
Tuberkulose (BCG) (bestillingsvaccine) --- 6-8 uger
Opdateret Malaria kort
Kort over aktuel malariarisiko i landet
Sidste sygdomsovervågning
Information om sygdomsudbrud i landet
  • De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.
  • Symbolforklaring

    Anbefalet
    Bør overvejes