Vaccinationer til Bhutan

Er dit rejsemål Bhutan, et land i Himalaya mellem Indien og Kina, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

 

På Himalayas sydskråning ligger det bjergrige land Bhutan. Landet er det eneste i verden, som har mahayanabuddhisme som statsreligion, og buddhismen har generelt en stor betydning for befolkningen. De orange nationalklædedragter vægtes højt, ligesom den buddhistiske farve også går igen i Bhutans nationalflag.

Nogle år tilbage blev Bhutan kåret som landet med den lykkeligste befolkning i Asien.

 

Inden afrejse til Bhutan anbefales en vaccination mod Hepatitis A og Difteri Stivkrampe.

 

Skal du opholde dig i Bhutan over længere tid, bør du supplere med en vaccination mod Tyfus samt en malariakonsultation.

 

Er din rejse længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, anbefales det yderligere, at du vaccineres mod Hepatitis B, Japansk Hjernebetændelse, Hundegalskab og Tuberkulose.

Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er lav risiko for malaria hele året i de sydlige distrikter lang grænsen til Indien: Chhukha, Dagana, Pemagatshel, Samchi, Samdrup Jonkhar, Sarpang og Shemgang. Der anbefales ikke malariaprofylakse, men alene værnemidler mod myggestik. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Tyfus - 10 dage
Rabies - 3 uger
Hepatitis B - 6 uger
Japansk hjernebetændelse - 5-6 uger
Dengue feber - 4 uger

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk