Er dit rejsemål Bhutan, et land i Himalaya mellem Indien og Kina, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

 

På Himalayas sydskråning ligger det bjergrige land Bhutan. Landet er det eneste i verden, som har mahayanabuddhisme som statsreligion, og buddhismen har generelt en stor betydning for befolkningen. De orange nationalklædedragter vægtes højt, ligesom den buddhistiske farve også går igen i Bhutans nationalflag.

Nogle år tilbage blev Bhutan kåret som landet med den lykkeligste befolkning i Asien.

 

Inden afrejse til Bhutan anbefales en vaccination mod Hepatitis A og Difteri Stivkrampe.

 

Skal du opholde dig i Bhutan over længere tid, bør du supplere med en vaccination mod Tyfus samt en malariakonsultation.

 

Er din rejse længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, anbefales det yderligere, at du vaccineres mod Hepatitis B, Japansk Hjernebetændelse, Hundegalskab og Tuberkulose.

Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Rejsetid:Gr. 1
Alle rejsende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vaccination før rejse
Hepatitis A2 uger
Difteri-Stivkrampe1 uge
Receptudstedelse af Malariamedicin-IR
Tyfus-10 dage
Hepatitis B--6 uger
Japansk Hjernebetændelse--5-6 uger
Rabies (Hundegalskab)--3 uger
Tuberkulose (BCG) (bestillingsvaccine)---6-8 uger
Start Booking
Opdateret Malaria kort
Kort over aktuel malariarisiko i landet
Sidste sygdomsovervågning
Information om sygdomsudbrud i landet
  • De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.
  • Symbolforklaring

    Anbefalet
    Bør overvejes