Vaccinationer til Bangladesh

 

Er dit rejsemål Bangladesh, en republik i Sydasien, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

 

Bangladesh er frugtbart og meget smukt, men er desværre også et af verdens fattigste og tættest befolkede lande. Bangladesh består hovedsageligt af deltaområderne til floderne Brahmaputra og Gange, der, sammen med nogle store nedbørsmængder, ofte forårsager oversvømmelser, så folk må flygte fra disse områder.

 

Inden afrejse til Bangladesh anbefales en vaccination mod Hepatitis A og Difteri Stivkrampe.

Skal du opholde dig i Bangladesh over længere tid, bør du supplere med en vaccination mod Tyfus samt en malariakonsultation.

 

Er din rejse længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, anbefales det yderligere, at du vaccineres mod Japansk Hjernebetændelse, Hundegalskab, Hepatitis B og Tuberkulose.

Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er risiko for malaria i østlige del af landet i Chittagong Hill Tract (distrikterne Bandarban, Rangamati og Khagrachari) og i distrikterne Chittagong og Cox Bazaar hele året, dog højest risiko i monsunperioden fra maj til oktober. I de øvrige områder af landet er der kun lav eller ingen risiko for malaria. Der er ingen malaria i Dhaka. Der anbefales malariaprofylakse ved ophold i de førstnævnte risikoområder. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Dengue feber 4 uger
Tyfus - 10 dage
Hepatitis B - 6 uger
Rabies - 3 uger
Japansk hjernebetændelse - 5-6 uger

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk