Er dit rejsemål Zimbabwe i det sydlige Afrika, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Zimbabwe betyder ’Stort Stenhus’ efter navnet på en ruinby i den sydlige del af landet. Indlandsstatens landskab varierer, og det er muligt at opleve bjergområder, skovklædt savanne, sump- og vådområder og jungle. Harare er Zimbabwes hovedstad og Bulawayo landets næststørste by.

Inden afrejse til Zimbabwe anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe samt en Malariakonsultation.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tuberkulose og Tyfus.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Rejsetid: Gr. 1
Alle rejsende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vaccination før rejse
Difteri-Stivkrampe 1 uge
Hepatitis A 2 uger
Hepatitis B -- 6 uger
Rabies (Hundegalskab) --- 3 uger
Tuberkulose (BCG) (bestillingsvaccine) --- 6-8 uger
Tyfus --- 10 dage
Kolera (ligger i pakker af 2 stk.) 3-4 uger
Influenza IR
Opdateret Malaria kort
Kort over aktuel malariarisiko i landet
  • De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.
  • Symbolforklaring

    Anbefalet
    Bør overvejes