Vaccinationer til Vietnam

Er dit rejsemål Vietnam, beliggende i Sydøstasien ud mod Det Sydkinesiske Hav, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

Vietnam er et land fyldt med smuk natur og kan prale af knap 3.500 km kystlinje. Desuden består størstedelen af landet af bjerge og tropiske skove. Mod nord finder man hovedstaden Hanoi, og mod syd ligger Ho Chi Minh City, der er landets største by.

 

Inden afrejse til Vietnam anbefales det, at du som minimum vaccineres mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe, samt at du konsulterer lægen angående malaria. Skal du opholde dig i landet i længere tid, bør du også vaccineres mod Hepatitis B og Japansk Hjernebetændelse.

 

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.

 

Det er desuden vigtigt at holde sig for øje, at hvis rejsen går til områder, hvor der er risiko for kolerasmitte, anbefales en vaccine mod dette.

 

Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

 

De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Når du kommer til vaccination, gennemgås dine konkrete forhold, herunder vaccinationshistorik og forventede aktiviteter på rejsemålet, hvorefter der gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den specifikke situation. Den anbefaling kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er lav risiko for malaria i hele landet. I de større byer, i Red River-deltaet, i Mekong-deltaet og i de flade kystområder i den centrale del af landet er der normalt ingen risiko. Der anbefales ikke malariaprofylakse, men alene værnemidler mod myggestik. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Dengue feber 4 uger
Rabies - 3 uger
Hepatitis B - 6 uger
Japansk hjernebetændelse - 5-6 uger
Tyfus - - 10 dage

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk