Er dit rejsemål Tjekkiet i Centraleuropa, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Midt i Europa ligger Tjekkiet, som består af to landsdele, Cechy og Morava. Tjekkiet har et åbent slettelandskab, som til alle sider er omgivet af høje bjerge. Landets højeste bjerg måler 1.602 meter.

Inden afrejse til Tjekkiet anbefales som minimum en vaccination mod Difteri-Stivkrampe. Skal du opholde dig i landet i længere tid, bør du tilmed supplere med en vaccination mod Hepatitis A.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B og Centraleuropæisk hjernebetændelse.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Anbefalet
Bør overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Stivkrampe 1 uge
TBE 6 - 8 uger
Hepatitis A- 2 uger
Hepatitis B--- 6 uger
Start Booking
Sidste sygdomsovervågning
Information om sygdomsudbrud i landet
  • De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.