Hvis du er 65+ og ønsker at deltage i forskningsprojektet med højdosis influenza vaccine kan du deltage og læse mere her

Vaccinationer til Slovakiet

Er dit rejsemål Slovakiet i Centraleuropa, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

I Østeuropa ligger den bjergrige republik Slovakiet. Den nordlige og centrale del af Slovakiet er præget af Karpaterne, som er landets største bjergkæde. Landet blev selvstændigt i 1993 og har siden da været i økonomisk vækst.

 

Inden afrejse til Slovakiet anbefales som minimum en vaccination mod Difteri-Stivkrampe. Skal du opholde dig i landet i længere tid, bør du tilmed supplere med en vaccination mod Hepatitis A.

 

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Central europæisk hjernebetændelse, Hepatitis B, Hundegalskab og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis A - 2 uger
TBE - - 6 - 8 uger
Hepatitis B - - - 6 uger
Tuberkulose - - - 6-8 uger

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk