Vaccinationer til Rusland

Er dit rejsemål Rusland, som både ligger i Europa og Asien, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Rusland er verdens største land. Landets areal dækker 3,3 procent af jordens samlede overflade og strækker sig over elleve tidszoner. Uralbjergene strækker sig ned gennem landet og danner en naturlig grænse mellem Europa og Asien. Landskabet varierer, men domineres af sletter, nåleskov og tundra.

Inden afrejse til Rusland anbefales som minimum en vaccination mod Difteri-Stivkrampe og Hepatitis A.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Central europæisk hjernebetændelse, Japansk Hjernebetændelse, Hundegalskab og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
TBE - 6 - 8 uger
Japansk hjernebetændelse - - 5-6 uger
Hepatitis B - - 6 uger
Rabies - - - 3 uger

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk