Vaccinationer til Irak

Er dit rejsemål Irak i Mellemøsten, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Irak har været igennem mange krige gennem tiden, her i blandt krige mod Israel og USA. Landet har også været ramt af mange interne konflikter mellem arabere og kurdere. Iraks somre er ekstremt varme, og vegetationen er præget af busksteppe og ørken. Hvert år raser mellem 20 og 50 sand- og støvstorme, som kan blive op til flere tusinde meter høje.

Inden afrejse til Irak anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe.

Skal du opholde dig i Irak over længere tid, bør du supplere med en Malariakonsultation.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er ikke risiko for malaria.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Tyfus - 10 dage
Hepatitis B - 6 uger
Rabies - 3 uger

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk