Er dit rejsemål Irak i Mellemøsten, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Irak har været igennem mange krige gennem tiden, her i blandt krige mod Israel og USA. Landet har også været ramt af mange interne konflikter mellem arabere og kurdere. Iraks somre er ekstremt varme, og vegetationen er præget af busksteppe og ørken. Hvert år raser mellem 20 og 50 sand- og støvstorme, som kan blive op til flere tusinde meter høje.

Inden afrejse til Irak anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe.

Skal du opholde dig i Irak over længere tid, bør du supplere med en Malariakonsultation.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Rejsetid:Gr. 1
Alle rejsende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vaccination før rejse
Hepatitis A2 uger
Difteri-Stivkrampe1 uge
Receptudstedelse af Malariamedicin-IR
Tyfus-10 dage
Hepatitis B--6 uger
Rabies (Hundegalskab)---3 uger
Tuberkulose (BCG) (bestillingsvaccine)---6-8 uger
Start Booking
Sidste sygdomsovervågning
Information om sygdomsudbrud i landet
  • De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.
  • Symbolforklaring

    Anbefalet
    Bør overvejes