Vaccinationer til Indonesien (Irian & Jaya)

Er dit rejsemål Indonesien (Irian og Jaya) i Sydøstasien, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Irian Jaya er den vestlige del af øen Ny Guinea, som igen er en del af verdens største øgruppe, Indonesien. Verdens næststørste ø er dækket af verdens andenstørste regnskov. På trods af øens store areal er det derfor kun en procent af Indonesiens befolkning, som har bosat sig her.

Inden afrejse til Indonesien (Irian og Jaya) anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe samt en Malariakonsultation.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Japansk Hjernebetændelse, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.

Uanset rejsens varighed bør du yderligere overveje en vaccination mod Kolera og Influenza.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er risiko for malaria hele året i de fem østlige provinser Papua, West Papua, Maluko, North Maluko og East Nusa Tenggara. I de øvrige områder af landet er der kun lav eller ingen risiko for malaria. I den indre del af Borneo (Kalimantan) i grænseområdet til Malaysia (Sabah og Sarawak) er der også en vis risiko. Der anbefales malariaprofylakse ved ophold på øerne øst for Sulawesi (bl.a. Pulau Taliabu, Paula Buru, Maluku Utara og Maluku), øerne vest for Lombok (bl.a. Sumbava, Sumba, og Flores) samt på Vest Papua (Irian Jaya). Ved ophold i den indre del af Borneo (Kalimantan) i grænseområdet til Malaysia anbefales nødbehandling eller malariaprofylakse. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Japansk hjernebetændelse - 5-6 uger
Rabies - 3 uger
Hepatitis B - 6 uger
Børnelammelse - - IR
Tyfus - - 10 dage
Dengue feber - - 4 uger

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk