Er dit rejsemål det sydvestlige Indien i Asien, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

I Indien bor omkring 1.2 milliarder mennesker, og er det land i verden med næstflest indbyggere. Indiens to primære sprog er hindi og engelsk, men der findes over 100 sprog i landet. I Indien kan du blandt andet opleve det verdenskendte mausoleum, Taj Mahal, der er et af verdens 7 vidundere. Til opførslen af dette bidrog eftersigende 20.000 arbejdere og 1.000 elefanter.

 

Inden afrejse til Indien (syd, vest og Goa) anbefales det, at du som minimum vaccineres mod Hepatitis A, Difteri-Stivkrampe, samt at du konsulterer lægen angående malaria. Skal du opholde dig i landet i længere tid, bør du tilmed vaccineres mod Tyfus.

 

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab, Japansk Hjernebetændelse og Tuberkulose.

 

Derudover anbefales en vaccination mod influenza til personer med risiko for udvikling af komplikationer ved influenza. Endvidere anbefales vaccinationen til personer over 65 år.

 

Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

 

De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Når du kommer til vaccination, gennemgås dine konkrete forhold, herunder vaccinationshistorik og forventede aktiviteter på rejsemålet, hvorefter der gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den specifikke situation. Den anbefaling kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Rejsetid:Gr. 1
Alle rejsende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vaccination før rejse
Difteri-Stivkrampe1 uge
Hepatitis A2 uger
Receptudstedelse af MalariamedicinIR
Tyfus-10 dage
Hepatitis B--6 uger
Rabies (Hundegalskab)--3 uger
Japansk Hjernebetændelse--5-6 uger
Tuberkulose (BCG) (bestillingsvaccine)---6-8 uger
Influenza (tilbydes fra 1 november)IR
Start Booking
Opdateret Malaria kort
Kort over aktuel malariarisiko i landet
  • De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.
  • Symbolforklaring

    Anbefalet
    Bør overvejes