Vaccinationer til Estland

Er dit rejsemål Estland i Nordeuropa, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Estland er det mindste og nordligste af de tre baltiske lande i Nordeuropa. Med et indbyggertal på 1.3 millioner er det også et af de lande i Europa med den mindste befolkning. Klimaet er tempereret, og landet har over 1500 søer og meget store skovområder.

Inden afrejse til Estland anbefales som minimum en vaccination mod Difteri-Stivkrampe.

Skal du opholde dig i Estland over længere tid, bør du supplere med en vaccination mod Hepatitis A.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Central europæisk hjernebetændelse, Hepatitis B, Hundegalskab og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Anbefalet
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Stivkrampe 1 uge
TBE - 6 - 8 uger
Hepatitis A - - 2 uger
Hepatitis B - - - 6 uger
Rabies - - - 3 uger

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk