Vaccinationer til Botswana

Er dit rejsemål Botswana i det sydlige Afrika, anbefales understående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

 

Botswana er et meget fladt, tørt og varmt land, som er domineret af Kalahari-ørkenen og savanner. På trods af det barske klima er plante- og dyrelivet rigt. På savannen kan du derfor opleve både marula og baobabtræer og løver, leoparder, elefanter, giraffer, zebraer og mange andre eksotiske dyr.

 

Inden afrejse til Botswana anbefales en vaccination mod Hepatitis A og Difteri Stivkrampe.

 

Skal du opholde dig i Botswana over længere tid, bør du supplere med en malariakonsultation.

 

Er din rejse længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, anbefales det yderligere, at du vaccineres mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.

Ovenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Malaria forekommer i den nordlige del af landet i distrikterne Bobirwa, Boteti, Chobe, Ngamiland, Okavango og Tutume. Malariaprofylakse anbefales ved ophold i disse områder, specielt i perioden fra november til maj/juni, hvor risikoen for malaria er størst. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis A 2 uger
Rabies - 3 uger
Hepatitis B - 6 uger
Børnelammelse - - IR
Tyfus - - 10 dage

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk