Vaccinationer til Bosnien/Hercegovina

Er dit rejsemål Bosnien/Hercegovina, en republik på Balkan, anbefales understående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

 

Som landets navn indikerer, er Bosnien/Hercegovina delt i to etnisk baserede dele: den Bosniakisk-kroatiske Føderation og den serbiske Republika Srpska. Landet var ramt af borgerkrig i 1992-95, hvilket landet stadig bærer præg af.

Store dele af landet er dækket af de Dinariske Alper, som hæver sig helt op til 4265 m.

 

Inden afrejse til Bosnien/Hercegovina anbefales en vaccination mod Hepatitis A og Difteri Stivkrampe.

 

Er din rejse længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, anbefales det yderligere, at du vaccineres mod Central europæisk hjernebetændelse, Hepatitis B og Tuberkulose.

Ovenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Anbefalet
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis B - - 6 uger
TBE - - 6 - 8 uger

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk