Vaccinationer til Armenien

Er dit rejsemål Armenien, som ligger i Kaukasus i det østligste Europa, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

Armenien er en bjergrig nation med en smuk, storslået og varieret natur. Oplev for eksempel Armeniens højeste vulkan, som er 4095 meter. Armeniens nationalbjerg, Araret, ligger dog i Tyrkiet.

Bjergtinder og det vulkanske lavland er gennemskåret af dybe dale med floder. Landet byder på kolde vintre og varme somre.

 

Inden afrejse til Armenien bør du som minimum blive vaccineret mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe. Skal du opholde dig i landet i mere end 4 uger, bør du tilmed vaccineres mod Hepatitis B.

 

Er dit ophold af længerevarende karakter (mere end 6 måneder), eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være nødvendigt at supplere med vaccinationer mod Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.

Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

De viste vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er ikke risiko for malaria.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis B - 6 uger
Rabies - 3 uger
Tyfus - - - 10 dage

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk