Vaccinationer til Afghanistan

Rejser du til Afghanistan, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

Afghanistan er ofte blevet forbundet med krig, men landet har også en rig og storslået natur. Landet byder på mange forskelligartede landskaber med høje bjerge, gletsjere, isolerede dale, sletter og ørkener.

 

Inden afrejsen til Afghanistan anbefales det, at du som minimum vaccineres mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe. Varer rejsen mere end blot nogle få dage, anbefales derudover en vaccination mod Tyfus og en malariakonsultation.

 

Er du ude på en længere rejse, eller er rejsen af en særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med en vaccination mod Hepatitis B. I nogle tilfælde vil det yderligere være en god ide, at du bliver vaccineret mod Hundegalskab og Tuberkulose.

 

Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

 

De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Når du kommer til vaccination, gennemgås dine konkrete forhold, herunder vaccinationshistorik og forventede aktiviteter på rejsemålet, hvorefter der gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den specifikke situation. Den anbefaling kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er risiko for malaria i perioden maj til november i områder under 2.000 meters højde. Der anbefales malariaprofylakse ved ophold i områder under 2.000 meters højde i perioden maj til november. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Obligatorisk
Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Tyfus - 10 dage
Hepatitis B - 6 uger
Rabies - 3 uger
Børnelammelse - - IR

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk