Hvis du er 65+ og ønsker at deltage i forskningsprojektet med højdosis influenza vaccine kan du deltage og læse mere her

Vaccinationer til Tyrkiet (alm. turistområder)

Er dit rejsemål Tyrkiet (alm. turistområder) i Mellemøsten, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Tyrkiets placering er lidt speciel. Landet ligger nemlig på grænsen mellem Asien og Europa. Derudover har landet både kyst til Sortehavet mod nord, det Ægæiske Hav mod vest og Middelhavet mod syd. Især kysterne er populære rejsemål for turister fra hele Europa.

Inden afrejse til Tyrkiet (alm. turistområder) anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Tuberkulose og Tyfus.

Du bør desuden overveje en vaccination mod Influenza og Kolera.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Tyfus - - - 10 dage
Hepatitis B - - - 6 uger
Rabies - - - 3 uger
Tuberkulose - - - 6-8 uger

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk