Vaccinationer til Sverige

Er dit rejsemål Sverige i Nordeuropa, anbefales nedenstående vaccination. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Inden afrejse til Sverige anbefales som minimum en vaccination mod Difteri-Stivkrampe. Derudover bør TBE vaccination overvejes.

Tick-borne encephalitis (TBE) er en alvorlig hjernebetændelse, som skyldes et virus der overføres af skovflåter. Antallet af TBE-tilfælde i Sverige har været stigende de seneste 25 år og der blev i 2018 påvist 385 tilfælde. De fleste tilfælde forekommer i den østlige og centrale del af landet, heraf 70-80 % i skærgården ved Stockholm, Uppsala og Södermannsland. Desuden ses TBE i de centrale og østlige dele af Mälarregionen, kystområdet fra Uppland ned til Kalmar inkl. Öland og Gotland, omkring Vänern, vest og syd for Vättern. Enkelte tilfælde er påvist i Blekinge, Skåne og Västra Götaland. Rejsende der opholder sig i endemiske områder og har fritidsaktiviteter, som jagt, orienteringsløb, campering, vandreture, cykling, kano- og kajakture, hvor man bevæger sig udenfor stier og færdes i skov eller krat har risiko for at få TBE og bør overveje at blive vaccineret.

Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Stivkrampe 1 uge
TBE 6 - 8 uger

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk