Vaccinationer til Montenegro

Er dit rejsemål Montenegro, en republik på Balkan, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Med et areal på størrelse med en tredjedel af Danmarks er Montenegro et lille land. Montenegro har været selvstændigt siden 2006. Landet er blandt andet dækket af mørke, skovklædte bjerge, hvilket afspejles i landets navn, der betyder ’sort bjerg’.

Inden afrejse til Montenegro anbefales som minimum en vaccination mod Difteri-Stivkrampe. Skal du opholde dig i landet i længere tid, bør du tilmed supplere med en vaccination mod Hepatitis A.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Central europæisk hjernebetændelse og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Anbefalet
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis A - 2 uger
Hepatitis B - - 6 uger
TBE - - 6 - 8 uger

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk