Vaccinationer til Hviderusland

Er dit rejsemål Belarus, Hviderusland, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Belarus er det hviderussiske navn for Hviderusland. Det er et lavtliggende land, som indeholder 3000 floder og 4000 indsøer, store skovområder og marker. Landet blev hårdt ramt under 2. Verdenskrig, så mange byer fremstår i dag nyopførte. Det gælder blandt andet hovedstaden Minsk.

Inden afrejse til Belarus anbefales en vaccination mod Hepatitis A og Difteri Stivkrampe.

Skal du opholde dig i Belarus over længere tid, bør du supplere med en vaccination mod Central europæisk hjernebetændelse og Hepatitis B.

Er din rejse længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, anbefales det yderligere, at du vaccineres mod Hundegalskab og Tuberkulose.

Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Anbefalet
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis B - - 6 uger
TBE - - 6 - 8 uger
Rabies - - - 3 uger

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk