Vaccinationer til Bulgarien

Er dit rejsemål Bulgarien, som ligger i Østeuropa, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

 

Sandstrande og farverige badebyer har gjort Bulgarien til et populært feriemål for danske charterturister. Landet byder på storslået natur, som er præget af brede flodsletter og bjergkæder. Oplev Balkanbjergene, som deler landet i to, eller sejl på floden Donau, som munder ud i Sortehavet.

 

Inden afrejse til Bulgarien anbefales en vaccination mod Hepatitis A og Difteri Stivkrampe.

 

Skal du opholde dig i Bulgarien over længere tid, bør du supplere med vaccinationer mod Central europæisk hjernebetændelse og Hepatitis B.

 

Er din rejse længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, anbefales det yderligere, at du vaccineres mod Hundegalskab og Tuberkulose.

Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Anbefalet
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis B - - 6 uger
TBE - - 6 - 8 uger
Rabies - - - 3 uger

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk