Mad

Alt mad er en potenielt smittekilde. Vær varsom med at vælge det du spiser. Det vil nedsætte risikoen for turistdiarré, samt mere alvorlige infektioner som f.eks. smitsom leverbetændelse, kolera, tyfus og dysenteri.

Rejseråd – mad:

  • Hold altid en god håndhygiejne.
  • Undgå at putte fingrene i munden.
  • Tilbered maden selv hvis muligt.
  • Hold dig til de sikre fødevarer og hold dig fra de usikre fødevarer:
SIKRE FØDEVARER USIKRE FØDEVARER
  • Nykogte ris.
  • Nykogte pasta.
  • Skoldhed kaffe og te.
  • Brød.
  • Selv pillet/skrællet frugt.
  • Nykogt/nystegt mad.
  • Flaskevand.
  • Drikkevand fra flaske som du selv åbner
  • Is og isterninger.
  • Salater.
  • Ukogte grønsager.
  • Rå fisk eller råt kød.
  • Buffetmad
  • Upasteuriserede mælkeprodukter.
  • Vand fra hanen.
  • Frugt du ikke selv har pillet eller skraldet.
  • Dressing som indeholder rå æg som f.eks. mayonnaise.