Er dit rejsemål Rusland, som både ligger i Europa og Asien, anbefales understående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Rusland er verdens største land. Landets areal dækker 3,3 procent af jordens samlede overflade og strækker sig over elleve tidszoner. Uralbjergene strækker sig ned gennem landet og danner en naturlig grænse mellem Europa og Asien. Landskabet varierer, men domineres af sletter, nåleskov og tundra.

Inden afrejse til Rusland anbefales som minimum en vaccination mod Difteri-Stivkrampe og Hepatitis A.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Central europæisk hjernebetændelse, Japansk Hjernebetændelse, Hundegalskab og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Rejsetid: Gr. 1
Alle rejsende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vaccination før rejse
Hepatitis A 2 uger
Difteri-Stivkrampe 1 uge
Hepatitis B -- 6 uger
Central europæisk hjernebetændelse (TBE) -- IR
Japansk Hjernebetændelse -- 5-6 uger
Rabies (Hundegalskab) --- 3 uger
Tuberkulose (BCG) (bestillingsvaccine) --- 6-8 uger
Sidste sygdomsovervågning
Information om sygdomsudbrud i landet
  • De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.
  • Symbolforklaring

    Anbefalet
    Bør overvejes