Er dit rejsemål Moldova i Østeuropa, anbefales understående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Mellem Rumænien og Ukraine ligger et af Europas fattigste lande, Moldova. Landet blev uafhængigt i 1991, da Sovjetunionen gik i opløsning. Moldova er kendt for sin lange og rige tradition for at producere vin. Arkæologer har fastslået, at landet har produceret vin i 5000 år, og det siges, at vin fra Moldova er i en klasse for sig.

Inden afrejse til Moldova anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Central europæisk hjernebetændelse, Hundegalskab og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Rejsetid: Gr. 1
Alle rejsende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vaccination før rejse
Hepatitis A 2 uger
Difteri-Stivkrampe 1 uge
Hepatitis B -- 6 uger
Central europæisk hjernebetændelse (TBE) -- IR
Rabies (Hundegalskab) --- 3 uger
Tuberkulose (BCG) (bestillingsvaccine) --- 6-8 uger
Sidste sygdomsovervågning
Information om sygdomsudbrud i landet
  • De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.
  • Symbolforklaring

    Anbefalet
    Bør overvejes