Hvis du er 65+ og ønsker at deltage i forskningsprojektet med højdosis influenza vaccine kan du deltage og læse mere her

Om os

Vi støtter Røde Kors

Danske Lægers Vaccinationsservice støtter Røde Kors’ arbejde for sårbare mennesker i Danmark og resten af verden. I Danmark starter et stort stykke arbejde for de mennesker, der har været særligt udsatte under coronapandemien. Ensomme borgere, der har haft det svært med isolation under nedlukningen. Med Besøgstjenesten er Røde Kors til stede for borgerne for at styrke deres trivsel og mentale sundhed. For mange har de fysiske besøg været begrænset under pandemien. Men nu hvor de fleste af os er vaccineret, og samfundet er åbnet igen, skal de fysiske besøg også vende tilbage.

Foto: Poul H. Nielsen

Ude i verden er Røde Kors stadig i fuld gang med at støtte op om coronavaccineudrulningen. Blandt verdens lavindkomstlande har under to procent modtaget det første vaccinestik. Mange har ikke fået muligheden for at modtage stikket endnu. Men der florerer også mange rygter og misinformation, som øger folks vaccineskepsis. Derfor arbejder vi for at informere sårbare befolkninger i udviklingslande om vaccinen, så de kan træffe et valg om at modtage den på et oplyst grundlag.

Den mentale sundhed er også på agendaen i Røde Kors’ internationale arbejde. Når man som individ gennemlever en krise, efterlader det ikke kun ar på kroppen. Det efterlader også ar på sjælen. Med psykosocial støtte hjælper Røde Kors mennesker, der har gennemlevet en krise, for at styrke deres mentale sundhed og gøre dem modstandsdygtige overfor fremtidige kriser.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk